27 Ekim 2008 Pazartesi

DNS Ayarlarıyla Oyna Özgürlüğü Yakala


Eskiden OpenDNS ayarları ile bu yasakçı zihniyete kafa tutabiliyorduk. Bende blogumda herkese bunu önermiştim. Ama ne yazık ki onunda önlemini almışlar sanırım. Size tavsiyem makinenizin DNS ayarlarını OpenDNS'ten çıkarıp 4.2.2.1 ve 4.2.2.2 DNSlerini kullanmanız. Bu ayarlamadan sonra geri kalmış ülkemizde belki bir iki adım ileri gidebiliriz. En azından ne yaparlarsa yapsınlar onlara kafa tutabildiğimizi onlardan korkmadığımızı gösterirler.

Windows XP Kullanıcıları için DNS Ayarları:
* Başlat menüsünden Denetim Masası sekmesine tıklayın.
* Denetim Masası penceresi içerisinde Ağ Bağlantıları sekmesini tıklayın.
* Ağ Bağlantıları penceresi içerisinde internete bağlandığınız bağlantı isminin üzerine gelip mousen sağ tuşuna tıklayıp Özellikler kısmına girin.
* Özellikler penceresinde İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) sekmesini seçip altında yer alan Özellikler butonuna tıklayın.
* Açılan pencerede alt kısımda yer alan Otomatik DNS kısmını manual yapıp Yeğlenen DNS Sunucu kısmına 4.2.2.1 onun altına yeralan Alternatif DNS Sunucu kısmına 4.2.2.2 yazın ve özgürce internette dolaşmaya başlayın.

2 yorum:

  1. Bu sunucuları denemiştim fakat bu sunucuları kullandığımda Google'a bile girmekte sorun çıkarıyordu.

    YanıtlaSil
  2. Ayarlarda bu dns'ler yerine
    208.67.222.222
    208.67.220.220 numaralı dnsleri kullanabilirsin. Bu sayede Youtube ve benzeri bir çok yasaklı siteye rahatlıkla erişebilirsin.

    YanıtlaSil