16 Kasım 2008 Pazar

IPhone'da Radyo Dinlemek İçin

IPhone malum bütün güzel özelliklerinin yanında bazı eksikleri de taşımıyor değil ki bu eksiklerde baya can alıcı noktalarda. Yaşadığımız bu dünya da dört dörtlük olan bir şey yokken IPhone nun eksiklerine de vurgu yapmak çok doğru da gelmiyor bana. Hani işin içine Apple Store 'daki Free yani beleş olan bir kaç aplication'la olayı normale çevirebilir eksikleri tamamlayabiliriz. 
Şimdi bu kadar saçma sapan açıklamadan sonra IPhone'nun bana göre en önemli eksiklerinden radyo dinleme modülünün nası eklenebilieceğini, benim gibi futbol delisi spor programlarını kaçırmak istemeyenlerin radyo ayarlarını aşağıda anlatacağım.
Öncelikle IPhone'da Apple Store kısmına girip seacrh yapalım. Arıyacağımız uygulamanın adı FStream. Bu uygulama beleş. Uygulamayı Install edip IPhone yükledikten sonra şu ayarları sırasıyla yapalım.
FStream, "Play", "Favorites" ve "More" olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor. 
Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda karşımıza istediğimiz kanalı seçebileceğimiz ve dinleyebileceğimiz "Play" ekranı çıkıyor. Fakat öncelikle yeni bir kanal eklemek için "Favorites" menüsüne geçiyoruz ve sol üst köşedeki "Edit" seçeneğine tıklıyoruz. Yeni bir kanal eklemek için de "Add new webradio" seçeneğine tıklıyoruz.
Yeni bir kanal eklerken mutlaka "URL" alanına düzgünce dinlemek istediğimiz radyonun internet adresini girmemiz gerekiyor. Format ve Bitrate alanlarını doldurmak zorunlu değil. (More menusundeki "Auto fill format and bitrate" seçeneği ON olduğu sürece) Ayrıca "Name" kısmına radyo adı için istedimizi yazabiliyoruz. Her bir alanı doldurduktan hemen sonra klavyenin sağ alt köşesindeki "Done" seçeneğini, tüm alanları doldurduktan sonra da sağ üst köşedeki "Save" seçeneğine tıklayarak da kanalımızı ekliyoruz.
Favorites menüsünde bir de sağ üst köşedeki "Preset" seçeneğini kullanarak uygulama ile birlikte hazır gelen kategorilerine göre sınıflandırılmışl yabancı internet radyolarına erişebiliyoruz.
Son olarak "More" menüsünde de uygulamanın ayarlarını yapabiliyoruz. Bu ekrandaki hemen hemen tüm değerler ideal, bu yüzden değiştirmemize pek gerek olmuyor. Bir tek EDGE üzerinden radyo dinleyebilmek için "Don't use cellular network" seçeneğini "OFF" konumuna getirmemiz gerekiyor. Sanırım abonesi olduğu operatörden güzel bir data tarifesi bulunmayanların, canının yanmaması için bu seçenek konulmuş :)

Şimdi benim sevdiğim radyoların url detaylarına gelince;

RADYOSPOR  (edit) - http://live4.radyotvonline.com:8160/ 
LİG RADYO - mms://89.149.209.110/rd-ligradyo
NTV RADYO - http://live.medianova.tv/ntv/ntvradyo.pls
RADYO EKSEN - http://live.medianova.tv/ntv/radyoeksen.pls
JOY FM - http://joyfm.radyolarburada.com:10060/listen.pls
METRO FM - http://metrofm.radyolarburada.com:9720/listen.pls 
NUMBER ONE - http://1numara.radyoyayini.com:3330/listen.pls
ÖZGÜR RADYO - http://89.149.217.52:8100/

5 yorum:

  1. RÜZGAR GÜLÜ


    RADYORJİNAL - http:radyo.radyorjinal.com:7232 listen.pls

    Mükemmel Ve Harika Bir Radyo Dinlemenizi Tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  2. RADYO.KTÜ için http://www.radioktu.com/listen.pls

    YanıtlaSil
  3. Slow Karadeniz - http://78.159.117.225:6565/listen.pls

    YanıtlaSil
  4. Merhaba jurduktan sonra ucretsiz dinleyebilir miyiz? Yani internet olmadan...

    YanıtlaSil