24 Haziran 2010 Perşembe

Vize Başvurusu Sırasında Firma Kaşeli Dilekçe Örneği

Dikkatimi çekti de vize başvuruları sırasında şirketten antetli kağıda alınacak imzalı kağıt ile ilgili baya bir insan arayış içerisinde. Ben de şu sıralar fransa vizesi kovaladığımdan fırsat bu fırsat elimde olan örnekleri burda paylaşmanın yerinde olacağını düşündüm.

Birinci örnek (Tatil için): Şimdi bu örnekte anlaşılacağı üzere hiçbir şekilde sizin yurtdışına çıkış sebebinizle çalıştığınız firmanın bir bağı yok. Daha çok tatil ve benzeri amaçlar için yapılan başvurularda  kullanılmak üzere hazırlanan dilekçedir. 

İLGİLİ KONSOLOSLUK ADI              TARİH  ...../...../20.....
VİZE BÖLÜMÜ / İSTANBUL


          Şirketimizde …../……/20….. tarihinden itibaren ..................... görevinde / olarak çalışan Sn,…………,  …../…../20.. ve …../…../20..  tarihleri arasında ülkenizde …………….. amacı ile bulunacaktır.

          Bu süre zarfında ülkenize giriş-çıkış yapabilmesi için gerekli vizenin verilmesi konusunda yardımcı olmanızı rica ederiz..

Saygılarımla,
Şirket Kaşesi ve İmza
---------------------------------------------------------------------------------------------------
İkinci örnek (İş Gezisi için) : Bu örnekte ise şirketin tanıtımı veya başka bir işi nedeniyle yurtdışına çıkışlarda kullanılacak dilekçedir. Firmanız güvenilir ve devamlı yurtdışı ile iş yapan bir firmaysa böyle bir dilekçe ile işiniz baya bir kolaylaşır. İkinci paragraftan anlaşılacağı üzere gittiğiniz ülke de olabilecek her türlü olumsuz bir durumda herşey firmanız tarafından karşılanacak, haliyle de bulunduğunuz ülke ilgilendiği her olumsuz durum ile ilgili olarak güvenceye kavuşmuş olacak. 
İLGİLİ KONSOLOSLUK ADI               TARİH  ...../...../20..... 
VİZE BÖLÜMÜ / İSTANBUL 


          Şirketimizde …../……/20….. tarihinden itibaren ..................... görevinde / olarak çalışan Sn,…………,  …../…../20.. ve …../…../20..  tarihleri arasında ülkenizde …………….. amacı ile bulunacaktır. 

          Bu süre zarfında ülkenizde karşılaşabileceği hastalık, kaza, konaklama ve ölüm hallerinde tüm giderlerinin şirketimiz tarafından karşılanacağını garanti eder. Ülkenize giriş-çıkış yapabilmesi için gerekli vizenin verilmesini tarafınızdan arz ederiz.
  
Saygılarımla,
Şirket Kaşesi ve İmza
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi siz derseniz ki ben tatil için gidicem ama iş gezisi gibi göstericem işte o zaman durum tamamen çalıştığınız firmada ki vazgeçilemezliğiniz ile ölçülür. Çünkü firmalar sizin tatil geziniz için ikinci dilekçede yazılan sorumluluğu altına girmek istemezler. Ama ben hallederim her türlü diyorsanız o sizin bileceğiniz iş. 

22 yorum:

  1. Teşekkür ederim çok yardımı oldu.

    YanıtlaSil
  2. tşk umarım bir şey yarar. eline sağlik

    YanıtlaSil
  3. süpersin üstad

    YanıtlaSil
  4. harika! çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. BU SAYFANIN KENARLARINA NOLMUŞ KNKA

    YanıtlaSil
  7. Dil eğitimi icin bir ornege ihtiyacım war, yukarıdakilerden yola cıkarak bıseyler yazdım fakat şirketin çalışanı için olumlu geribildirimi nasıl yazarımı kara kara düşünüyorum:( yardım edebilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabilirim. Bana mail adresini bildirirseniz size boş mail gönderir ve bundan sonraki yazışmaları onun üzerinden yapabiliriz.

      Kolaylıklar dilerim.

      Sil
    2. Nasıl bir bilgiye ihtiyacınız var? ne için vize almak istiyorsunuz?

      Sil
    3. Merhaba bu görevlendirme kağıdı güncel midir?

      Sil
    4. Bu genel bir yazı.Burada amaç gittiğiniz ülkeye yük olmayacağınıza garanti vermeniz. Yani bir şirketin çalışanıma bişi olursa arkasındayım demesi ile sizin 10 dolarlık seyahat sigortanız arasında ciddi fark var. O nedenle bu yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

      Sil
  8. Dil eğitimi icin bir ornege ihtiyacım war, yukarıdakilerden yola cıkarak bıseyler yazdım fakat şirketin çalışanı için olumlu geribildirimi nasıl yazarımı kara kara düşünüyorum:( yardım edebilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın şimdi gördüm yorumunuzu. Eğer hala ihtiyacınız varsa yardımcı olmaya çalışayım.

      Sil
  9. merhaba, imza mutlaka imza sirküleri sahibi tarafından mı atılmalı, yoksa genel müdür de imzalayabilir mi ? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmza sirküleri sahibi tarafından atılması daha iyi olacaktır. Sonuçta sizin masraflarınızı yüklenecek olan firma ve firmanın en yetkili kişisi sahibi.

      Sil
  10. Merhaba,
    Benim çalışma izni alabilmem için daha önceden bir firmada en az iki yıl çalıştığımı gösterir bir yazı istiyorlar bu yazı nasıl bir yazı olmalı yardımcı olabilir misiniz? Benden istenilen sadece firma tarafından imza ve kaşeli olması.

    YanıtlaSil
  11. Bunun için yazıyı alacağınız firmanın antetli kağıdında aşağıdaki şekilde bir açıklama yeterli olacaktır. Fakat yazıyı mümkünse SSK Hizmet Dokümü ile birlikte ilgili yere vermeniz olumlu sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

    Şirketimizde …../……/20….. tarihinden itibaren ..................... görevinde bulunan Sn,…………, halen firmamız bünyesinde çalışmaktadır.

    YanıtlaSil
  12. üstad bu izin belgesi antetli olmak zorundamı..

    YanıtlaSil
  13. Antetli olması önemli. Sonuçta imza attırmanız, kaşeletmenşzde gerekiyor ki bazı zor vizelerde şirket imza sirküsü veya ticaret sicil gazetesi fotokopisi ile beraber başvuru yapabilin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerikaya vize başvurusunda bulunmayı düşünüyorum ancak vizenin garanti olması lazım. örnek varsa eğer elinizde yardımcı olabilir misiniz ?

      Sil
    2. Örnekten kastınız tam olarak nedir Gözde Hanım? Postun içinde örneklemeye çalışmıştım çünkü

      Sil