7 Ağustos 2010 Cumartesi

Proxy Ayarı ile Yasaklı Sitelere Giriş

Yasaklı ülkenin yasaklı insanlarıyız. İnternet gibi koca bir dünyada bolca sınırlama içerisinde verilere ulaşmak kolay değil. Özellikle ortaya yapılan her hareketi kendi üzerine almakta da üzerimize yok yani. Bu durumda yapabileceğimiz en iyi şey yasağa karşı bir nevi ortak çıkış yolu bulup bunları paylaşmak. Daha önce bu blogda bir kaç kez yasaklı siteye giriş için yapılması gereken ayarlardan bahsetmiştim. Ama bu çözümler bile bir süre sonra çözümsüzlüğe neden oluyor. Şimdi daha önce anlattıklarımı bir kenara bırakıp yeni bir çözüm yolu sunmanın vakti geldi. Aşağıda size basitçe anlatacağım yolu izleyerek youtube ve benzeri yasaklı sitelere girişi izah edicem.
Önce internet explorer penceresi açalım.
Daha sonra açılan pencere de Araçlar kısmına gelip İnternet Seçeneklerini tıklayalım.

Açılan pencere de Bağlantılar Sekmesine tıklayalım. Bağlantılar sekmesinin en altında yeralan Yerel Ağ Ayarları butonuna tıklayalım.

Yerel Ağ Ayarları butonuna tıkladıktan sonra açılan Yerel Ağ (LAN) Ayarları penceresinde Otomatik Yapılandırma Komut Dosyasını Kullan seçeneği seçerek altındaki kutucuğa http://go.navige.com/ adresini yazalım.
Daha sonra Tamam butonlarına tıklayarak pencereyi kapatalım. Böylece gerekli ayarları tamamlamış olduk.
Şimdi direkt internet explorer sayfasına www.youtube.com yazarak ayarın çalışıp çalışmadığını kontrol edelim.
Yukardaki resimde de görüldüğü gibi benim ayarlarım doğru yapılmış ve siteye giriş kolaylıkla sağlanmış. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Ultrasurf ve dns ayarları gibi ayarlarla internette yasaklı sitelere giriş yapılması sağlanırken elimizde ki sınırlı bağlantı hızından feragat etmemize neden olmayan bir ayar. Deneyin memnun kalıcaksınız. 

Diğer Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder