Örneğin ben müşterilerim için godaddy hesabımdan almış olduğum bir hesabı müşterim için açılmış olan başka bir hesaba nasıl transfer ettiğimi sizlerle paylaşarak ilk transfer işlemimde yaşadığım zorluklarla karşılaşmamanızı sağlamaya çalışacağım.
Öncelikle godaddy hesabımıza ait Domain Manager (tüm domainlerimizin listelendiği ve domainlerimiz üzerinde çeşitli ayar değişiklikleri yapabilmemizi sağlayan panel) sayfasına giriş yapalım.
Açılan ekranda listelenen ve transfer etmek istediğimiz domainin kilitli olup olmadığına bakalım. Kilitli ise domani kilidini açalım. Kilidi açabilmek için domainin tam karşısında bulunan kilit işaretini tıklayıp açılan penceredeki lock domain seçeneğinin yanındaki check işareti kaldırıp ok butonuna basmamız yeterli.
Daha sonra transfer edilecek hesap sahibine transfer işlemine başlamasını bildiricez. Bu örnekte müşterim için yeni hesabı da ben açtığım için burdan domain name üzerine alacak kişinin yapması gereken işlemleri de anlatacağım. Bunu yaparken de yine bir godaddy hesabı kullanacağım. Eğer iki godaddy arasında bir transfer işlemi gerçekleştirirseniz bunu farklı bir yoldan domain süresini uzatmadan ve daha basit bir şekilde yapabilirsiniz. Godaddy hesapları arasında transfer konusunu ilerleyen zamanlarda daha detaylı anlatıcam.
Biz konumuza döner isek; domain name üzerine geçirecek kurum yada kişi godaddy sayfasından Domains menüsü altında bulunan Transfer Domain sayfasına girecek. Bu transfer işlemi yapılırken mecburi olarak domain name kullanım hakkını bir yıl daha uzatmak durumunda kalıyorsunuz ki bu da aslında çok zararlı bir durum değil.
Açılan sayfada sağ tarafta bulunan bulunan ve Enter the domain name you are transferring: yazan yerin altında bulunan arama kutusundan transfer edeceğimiz alan adını yazalım ve Go butonuna basalım.
Transfer edilecek alan adı ile ilgili olarak ilk aşamayı geçtikten sonra karşımıza çıkacak yeni sayfadan istediğimiz herhangi bir hizmeti de ekleyebiliriz.
Bizim burada ki amacımız sadece transfer olduğu için Customize sayfasında yer alan hiç bir hizmeti seçmeden direkt olarak sayfanın en alt kısmında yer alan checkout butonuna tıklayarak ödeme sayfasına ulaşıyoruz.
Checkout sayfasında transfer edeceğiniz alan adının alternatif uzantılarını (.org, .net gibi) sepetinize eklemek isteyip istemediğinizi soracak olan kısımı teğet geçerek sağ kısımda yer alan Continue to Checkout butonunu tıklıyoruz. Eğer daha önceden size gönderilmiş bir promosyon kodunuz var ise butonun hem üstünde yer alan Enter Promo or Source Code linkine tıklayarak kodu girebilir ve alan adı transferini indirimli olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bizde böyle bir kod olmadığı için biz Login bölümünden (yapmadı isek) kullanıcı girişimizi yapıyor Payment kısmında gerekli adres ve kart bilgilerini girerek ödeme aşamalarını geçiyoruz ve direkt olarak Domain Manager panelimize ulaşıyoruz.
Panelimizde domain anamenüsü altında yeralan Pedding Transfer sayfasına giriyoruz. Karşımıza çıkan sayfa da transfer etmek istediğimiz alan adlarının listesine ulaşmış oluyoruz. Alan adının yanında yer alan check kutusunu seçip sağ kısımda yer alan Authorization butonun da listelenen Begin Transfer Authorization linkine tıklıyoruz.
Bu linki tıklayınca site bizden Transaction Id ve Security Code istiyor. Bu kodları alan adının sahibinin yine kendi Domain Manager panelini kullanarak size mail olarak göndermiş olması gerekiyor. Mail ile size iletilen kodları açılan pencerede ilgili yerlere girdikten sonra Next tuşuna basıyoruz.
Yeni pencere de transfer etmek istediğimiz domainleri görüyoruz. Burda Authorize seçeneğini seçip tekrardan Next tuşuna basıyoruz.
Üçüncü adımda bize gönderilmiş olan Authorize kodunu gerekli alana girerek Finish butonuna basıyor ve işlemlerin aktif hale gelmesi için bir süre bekliyoruz. Bu godaddy.com sitesinde 30 dakikadan fazla sürmüyor. Ama yine de sabırlı olmak da fayda var.
İşlemler tamamlandıktan sonra domaininizin DNS yönlendirmeleri ve tonla bir çok ayarını rahatlıkla Domain Manager panelini kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder